skip to Main Content

Business war gaming

Hoe gaan onze concurrenten met onze wereld om?

Trend-Rx helpt organisaties niet alleen de juiste informatie te vinden. Wij helpen ook deze informatie te rangschikken en de impact te kwantificeren. De omgevingsanalyse vertalen naar acties. Een bijzondere en zeer belangrijke externe factor is concurrentie. Hoe goed een organisatie presteert is altijd relatief ten opzichte van concurrentie. Alle concurrenten worden met dezelfde trends geconfronteerd. Kijken hoe concurrenten reageren op een veranderende omgeving verscherpt het denken van een organisatie.

Business war gaming, in Nederland nog relatief onbekend, is een belangrijk gereedschap hiervoor. Het een variant van lange termijn strategische militaire simulaties. Business war gaming is een rollenspel met als doel te begrijpen wat concurrenten doen en hoe een onderneming daarop moet reageren. Het geeft organisaties een extern perspectief. Hierdoor wordt een organisatie gedwongen, kortstondig, afstand te doen van haar eigen denkbeelden. Business war gaming is vooral waardevol als sectoren veranderingen ondergaan.

Business War Gaming is geen complexe wiskundige oefening. Business War Gaming is een hands on rollenspel dat organisaties in de huid van concurrenten laat kruipen Goede business war games zijn snel, eenvoudig, praktisch, niet duur en vooral leuk. Business war games leiden tot plannen die een iets langere stip op de horizon hebben.

Once you see that performance is relative, it becomes obvious that companies can never achieve success by following a given set of steps (…); their success will always be affected by what rivals do.”

Phil Rosenzweig – The halo effect